Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.


Το forum της εσωτερικής αναζήτησης και αφύπνισης
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  Latest imagesLatest images  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Η ώρα...είναι
ο χώρος μας στο facebook

Πρόσφατα Θέματα
» ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. Το μεγάλο "ταμπού" της μεταπολεμικής μας ιστορίας
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΚυρ Νοε 04, 2012 1:41 pm από dimig

» Κίνημα για την πραγματική δημοκρατία
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΠαρ Ιουλ 27, 2012 10:33 am από dimig

» Η Ελλάδα ανάμεσα στις "μάγισσες του Σάλεμ"
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΠαρ Μάης 18, 2012 12:23 pm από dimig

» Ποιος "έριξε" πραγματικά την Μεταπολίτευση;
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΚυρ Μάης 13, 2012 8:54 am από dimig

» ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΠαρ Μάης 04, 2012 8:29 am από dimig

» Εκλογές δημοψήφισμα
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΣαβ Μαρ 24, 2012 6:34 pm από dimig

» Σαμαράς ...ο εκλεκτός των εκλεκτών του Μητσοτάκη
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΤρι Δεκ 20, 2011 8:16 am από dimig

» Πού μας οδηγεί η Χούντα Παπαδήμου;
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΣαβ Δεκ 03, 2011 4:15 pm από dimig

» Η συνωμοσία του Κολεγίου Αθηνών
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΔευ Νοε 21, 2011 12:16 am από dimig

Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Κορυφαίοι συγγραφείς
Ο λ ύ μ π ι ο ς (442)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
ΑΡΤΕΜΙΣ (223)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
ecyse (92)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
EKATH (78)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
dimig (73)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
Ιππολύτη Αμαζών (59)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
Δάφνη (22)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
ΟΡΦΕΑΣ (19)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
'Ατροπος (15)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
astro (14)
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_lcapΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Voting_barΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Vote_rcap 
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 141
Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η ΖΗΝΑ

Τα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 1149 θέματα σε 453 θέματα
οι επισκέπτες μας
Counters
Free Counter

 

 ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ

Πήγαινε κάτω 
2 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
EKATH
Συντονιστής
Συντονιστής
EKATH



ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ   ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΠεμ Ιουν 04, 2009 12:53 pm

Οι Αμαζόνες ήταν πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας. Μυθικός λαός κυνηγών και πολεμιστριών που κατάγονταν από τον θεό του πολέμου Άρη και τη νύμφη Αρμονία ή κατά άλλη εκδοχή τη θεά Αθηνά. Το όνομά τους προέρχεται κατά μία εκδοχή από το στερητικό άλφα και τη λέξη μαζός που σημαίνει στήθος, επειδή ακρωτηρίαζαν ή συνέθλιβαν το δεξί στήθος των κοριτσιών τους για να διευκολύνουν το χειρισμό του τόξου. Αυτό όμως δεν είναι και τόσο σίγουρο επειδή η εξήγηση αυτή απαντάται στην ύστερη αρχαιότητα.
Τοποθεσία:Ο Όμηρος στην Ιλιάδα τις τοποθετεί στη Φρυγία και στη Λυκία. Όμως, πατρίδα των Αμαζόνων ήταν η Θεμίσκυρα του Ευξείνου Πόντου, που βρισκόταν κοντά στον ποταμό Θερμώδοντα. Οι Αμαζόνες έκαναν πολλές επιδρομές στις γειτονικές χώρες αλλά και μακρύτερα, κτίζοντας ταυτόχρονα και καινούριες πόλεις. Πάντως, στα μετέπειτα χρόνια που Έλληνες πήγαν να ψάξουν το βασίλειό τους, δεν το βρήκαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι κατέφυγαν σε βορειότερες περιοχές (στο βόρειο Καύκασο) μετά την ήττα τους από τον Ηρακλή, ο οποίος σε έναν άθλο του έπρεπε να πάρει τη ζώνη της βασίλισσας των Αμαζόνων Ιππολύτης. Γενικά πάντως, βασίλεια των Αμαζόνων θεωρούνταν ότι υπήρχαν σε πολλές περιοχές ακόμα και νοτιότερα, π.χ. στη Λιβύη.
Η κοινωνία των Αμαζόνων:Ειδικά στην πατρίδα των Αμαζόνων άντρες δεν επιτρέπονταν καθόλου. Για τη διαιώνιση του είδους δύο μήνες την άνοιξη πήγαιναν και έμεναν με έναν γειτονικό αρσενικό λαό, τους Γαργαρείς, που κατοικούσαν στον Καύκασο. Από τα παιδιά που γεννιούνταν, κρατούσαν μόνο τα θηλυκά. Τα αρσενικά ή τα σκότωναν ή τα ακρωτηρίαζαν ή τα έστελναν στους πατέρες τους. Για την προστασία του κράτους τους ήταν όλες τους εξασκημένες στη χρήση τόξου και ξίφους, και θεωρούνταν μάλιστα ισάξιες με πολεμιστές άνδρες, για την ανδρεία και την ικανότητά τους. Σε άλλα κράτη μπορεί να επέτρεπαν την παρουσία ανδρών, αλλά δεν τους επέτρεπαν να έχουν σημαντικές θέσεις.
Μύθοι και Ιστορία:Οι Αμαζόνες έχουν συμμετάσχει σε πολλούς μύθους. Η δημιουργία τέτοιων μύθων έχει δημιουργήσει ερωτηματικά στους ερευνητές. Στις μέρες μας, θεωρείται ότι οι Αμαζόνες δεν ήταν απλά ένας μυθικός λαός, ένα αποκύημα της φαντασίας των Ελλήνων, αλλά ένας ιστορικός λαός.
Κάποιοι από τους μύθους αυτούς είναι οι παρακάτω:
Ηρακλής και ΑμαζόνεςΣε έναν από τους άθλους του, ο Ηρακλής, ανέλαβε να κλέψει τη ζώνη της βασίλισσας τους, Ιππολύτης. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, ο Θησέας, που συνόδευε τον Ηρακλή, έκλεψε μία Αμαζόνα, την Αντιόπη. Για να εκδικηθούν οι Αμαζόνες κατέλαβαν την Αττική και επιτέθηκαν στην Αθήνα αλλά δεν μπόρεσαν να την καταλάβουν. Αντιθέτως, πάρα πολλές από αυτές έπεσαν στη μάχη και θάφτηκαν στις γύρω περιοχές.
Αμαζόνες και Τρωικός Πόλεμος:Οι Αμαζόνες πήραν επίσης μέρος στον πόλεμο της Τροίας. Για να βοηθήσουν τον Πρίαμο, έστειλαν μια ομάδα τους υπό τις εντολές της βασίλισσας τους Πενθεσίλειας. Η ομάδα αυτή αποδεκατίστηκε μετά τον θάνατο της βασίλισσας από τον Αχιλλέα.
Τέχνη:Το θέμα των Αμαζόνων έχει ιδιαίτερη θέση στην αρχαία ελληνική εικονογράφηση, αλλά και στην ελληνική λογοτεχνία από τους αρχαιοτάτους χρόνους(π.χ.Ιλιάδα), μέχρι σήμερα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ΑΡΤΕΜΙΣ
Συντονιστής
Συντονιστής
ΑΡΤΕΜΙΣ



ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ   ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΠεμ Ιουν 04, 2009 10:35 pm

ι Δiασημότερες ηγεμονίδες των Αμαζόνων είναι:

Μύρινα
Ιππολύτη
Αντιόπη
Πενθεσίλεια
Θάληστρις


Βασίλισσα των Αμαζόνων Μυρινα.

Εκστράτευσε στην Μικρά Ασία και συνέτριψε τους Άτλαντες. Κατέστρεψε την πρωτεύουσά τους Έφεσο.
Η θρυλική εκστρατεία της στην Δυτική Μικρά Ασία περιγράφεται από τον ιστορικό Διόδωρο.
Ο ιστορικός Διόδωρος τοποθετεί το κράτος της στην Αφρική και ονομάζει την καταστραφείσα πόλη, "Κέρνη".
Την καταστροφή της πόλης από Αμαζόνες αναφέρει και Στράβων που την αποκαλεί Σμύρνη. Ωστόσο, γράφει αναλυτικά για την σχέση της Σμύρνης με την Έφεσο.
Υπόθεση ταύτισης με τον Μυρσίλο. Υπάρχει η υπόθεση ότι ο λαός των Αμαζόνες είναι η μυθολογική μετεξέλιξη του λαού των Χετταίων.
Αυτή η υπόθεση συνεπικουρείται από την πιθανότητα η Αμαζόνα βασίλισσα Μύρινα να αποτελεί, αντίστοιχα, την μυθολογική ηχώ του Χετταίου αυτοκράτορα Μύρσιλου Β'.

Ιππολύτη



Ιππολύτη (Υδρία 430 π.Χ.)
Κόρη του Άρη και της αμαζόνας Οτρήρης, η μυθική βασίλισσα των Αμαζόνων, συνδέθηκε στη μυθολογία και τη φαντασία των αρχαίων Ελλήνων με τις περιπέτειες και τους άθλους του Ηρακλή και του Θησέα.
Η Ιππολύτη, η με βάση άλλη εκδοχή Μελανίππη, ήταν βασίλισσα των Αμαζόνων. Η ζώνη της είχε δοθεί ως δώρο από τον Άρη. Για τις Αμαζόνες η ζώνη αυτή αποτελούσε έμβλημα εξουσίας. Η Αδμήτη, κόρη του Ευρυσθέα, επιθυμούσε να αποκτήσει τη ζώνη αυτή, γι αυτό και ο Ευρυσθέας ανέθεσε στον Ηρακλή να του τη φέρει.
Η απόκτηση της ζώνης της Ιππολύτης αποτέλεσε με βάση την ελληνική μυθολογία τον ένατο άθλο του Ηρακλή.
Η Ιππολύτη, που θαύμασε την ανδρεία και τη δύναμη του περίφημου ήρωα, θέλησε να του χαρίσει τη ζώνη, αλλά οι άλλες Αμαζόνες την εμπόδισαν. Τότε ο Ηρακλής αναγκάστηκε να πολεμήσει τις Αμαζόνες και να πάρει τη ζώνη σκοτώνοντας την Ιππολύτη.

Αντιόπη



Θησέας και Αντιόπη
Σύμφωνα με τη μυθολογία έτσι ονομαζόταν η βασίλισσα των Αμαζόνων. Ήταν κόρη του θεού Άρη και της Οτρήρης ή της Ιππολύτης.Την απήγαγε ο Θησέας με τη βοήθεια και άλλων ηρώων (Πειρίθου, Φόρβαντα, κ.ά.)
και την έφερε στην Αθήνα. Έγινε σύζυγος του Θησέα και απέκτησε ένα γιο, τον Ιππόλυτο.
Η Αντιόπη σκοτώθηκε στην Αθήνα πολεμώντας στο πλευρό του Θησέα εναντίον των άλλων Αμαζόνων, οι οποίες είχαν εισβάλει στην Αττική για να εκδικηθούν ακριβώς την αρπαγή της από τον Θησέα.
Ο μύθος της Αντιόπης έγινε θέμα πολλών καλλιτεχνών της αρχαιότητας.

Πενθεσίλεια



Αχιλλέας και Πενθεσίλεια (Αμφορέας 520 π.Χ.)
Βασίλισσα των Αμαζόνων. Εθεωρείτο θυγατέρα του θεού Άρη.
Μετά το θάνατο του Έκτορα, οι Τρώες βρέθηκαν σε απελπιστική κατάσταση. Έτσι, αναγκάσθηκαν να ζητήσουν την βοήθεια των Αμαζόνων με τις οποίες είχαν, γενικά, εχθρικές σχέσεις.
Οι Αμαζόνες αποδέχθηκαν την πρόσκληση και απέστειλαν ικανή δύναμη, με επικεφαλής την ίδια την βασίλισσα Πενθεσίλεια, για να συμπαρασταθούν στον βασιλέα Πρίαμο.
Αρχικά, η εμφάνιση των Αμαζόνων προκάλεσε δέος στο στρατόπεδο των Αχαιών. Στις πρώτες μάχες, η Πενθεσίλεια φονεύει πολλούς Αχαιούς, μεταξύ των οποίων και τον Μαχάονα, το γιο του Ασκληπιού, τον έναν εκ των δύο ιατρών του Αχαϊκού στρατεύματος.

Η κατάσταση αλλάζει άρδην, όμως, όταν η ατρόμητη Αμαζόνα έρχεται σε σύγκρουση με τον φοβερό Αχιλλέα. Στην μονομαχία που ακολουθεί ο Αχαιός ήρωας πληγώνει θανάσιμα την αντίπαλό του. Ενώ, η Πενθεσίλεια ψυχορραγεί ο νικητής της, θαυμάζοντας την ορμή, το θάρρος της και την ομορφιά της, ερωτεύεται την Αμαζόνα βασίλισσα. Έτσι δεν καταστρέφει το σώμα της (όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή), αλλά το δίνει στους Τρώες να το θάψουν με τις πρέπουσες τιμές. Για τη χειρονομία του αυτή κατηγορείται όμως αντιμετωπίζει ΄την μομφή του Θερσίτη. Εξοργισμένος ο Αχιλλέας τον κτυπά και τον σκοτώνει. Η πράξη αυτή του Αχιλλέα ξεσηκώνει την οργή αρκετών Αχαιών, ιδιαίτερα του Διομήδη που είναι θείος του νεκρού.

Θάληστρις

Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο η βασίλισσα των Αμαζόνων Θάληστρις έφερε 300 γυναίκες στον Μέγα Αλέξανδρο ελπίζοντας να αναπαραγάγει μια φυλή των παιδιών τόσο ισχυρών και ευφυών όπως αυτός.
Σύμφωνα με το μύθο, έμεινε με το μακεδόνα βασιλιά για 13 ημέρες και νύχτες με την ελπίδα ότι ο μεγάλος στρατηλάτης να γίνει πατέρας μιας κόρης από αυτήν. Εντούτοις, αρκετοί από τους βιογράφους του Αλεξάνδρου αμφισβητούν την αξίωση αυτή.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ΑΡΤΕΜΙΣ
Συντονιστής
Συντονιστής
ΑΡΤΕΜΙΣ



ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ   ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ EmptyΠεμ Ιουν 04, 2009 10:37 pm

Στην ελληνική μυθολογία υπήρχαν οι Αμαζόνες. Ήταν λαός γυναικών που μάλλον ζούσαν, κατά την παράδοση, στην Μαύρη Θάλασσα.

Οι Αμαζόνες μισούσαν τους άνδρες τους οποίους είχαν ως σκλάβους, ενώ όταν γεννούσαν κρατούσαν μόνον τα θηλυκά παιδιά.
Οι Αμαζόνες διεξήγαγαν πολέμους με άλλους λαούς. Έλαβαν μέρος στον τρωικό πόλεμο με αρχηγό την βασίλισσα Πενθεσίλεια την οποία σκότωσε ο Αχιλλέας έπειτα από μονομαχία
. Σημειώνεται ότι ο τρωικός πόλεμος ήταν πραγματικό γεγονός που έγινε στα μέσα του 13ου αιώνα π.Χ.
Η μυθολογία αναφέρει και την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη (κόρη του θεού Άρη και της Οτρηρής, η Ιππολύτη ήταν αδελφή της Πενθεσίλειας) την οποία σκότωσε ο Ηρακλής για να πάρει την ζώνη της και να εκπληρώσει τον άθλο που του είχε αναθέσει ο βασιλιάς των Μυκηνών, Ευρυσθέας.
Οι Αμαζόνες επιτέθηκαν ακόμα και κατά των Αθηναίων και οι μάχες αυτές αποτυπώθηκαν στην τέχνη και ιδίως στις μετώπες και στις ζωφόρους των ελληνικών ναών ως οι περίφημες ``αμαζονομαχίες΄΄.

Ο μυθικός βασιλιάς των Αθηνών Θησέας - ο οποίος κατά πολλούς (από τους ιστορικούς Θουκυδίδη και Πλούταρχο, μέχρι συγχρόνους επιστήμονες) θεωρείται πραγματικό πρόσωπο - εκστράτευσε εναντίον των Αμαζόνων.
Όμως, ο Θησέας ερωτεύτηκε την βασίλισσα των Αμαζόνων Αντιόπη με την οποία απέκτησε έναν υιό, τον Ιππόλυτο (σύμφωνα με άλλες παραδόσεις ο Θησέας απέκτησε τον Ιππόλυτο με την Ιππολύτη, την βασίλισσα των Αμαζόνων που σκότωσε ο Ηρακλής για να πάρει την ζώνη της). Ο Θησέας πήρε μαζί του στην Αθήνα την Αντιόπη
. Οι Αμαζόνες εκστράτευσαν εναντίον των Αθηναίων για να πάρουν πίσω την βασίλισσά τους η οποία τελικά σκοτώθηκε στην μάχη εναντίον τους.
Επί τη ευκαιρία, η σύζυγος του Θησέα, Φαίδρα (κόρη του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και της Πασιφάης) ερωτεύτηκε τον πρόγονό της Ιππόλυτο.

Όταν αυτός απέκρουσε τον έρωτά της τότε αυτή αυτοκτόνησε, αφού πρώτα τον συκοφάντησε στον πατέρα του αφήνοντάς του μήνυμα ότι προσπάθησε να την βιάσει. Ο Θησέας έδιωξε τον υιό του από το σπίτι και τον καταράστηκε στον θεό Ποσειδώνα. Έτσι, ενώ ο Ιππόλυτος έφευγε από το σπίτι με το άρμα του ένα θαλάσσιο τέρας ξεπετάχτηκε και τρόμαξε τα άλογα του άρματος που αφηνίασαν και πέταξαν στο έδαφος τον Ιππόλυτο σκοτώνοντάς τον. Μετά τον θάνατο του Ιππολύτου η θεά Άρτεμις (θεά του κυνηγιού, των ναυτιλλομένων και της αγνότητας) αποκάλυψε την αλήθεια στον Θησέα.


Επιστρέφοντας στις Αμαζόνες, εναντίον τους εκστράτευσε και ο μυθικός ήρωας Βελλεροφόντης ο οποίος ήταν υιός του βασιλιά της Κορίνθου, Γλαύκου.

Ο Βελλεροφόντης εξόντωσε, κατά την μυθολογία, τις Αμαζόνες. Η αναφορά στις Αμαζόνες έγινε για να συσχετιστεί η μυθολογία με την ανακάλυψη της Αμερικής από τους Έλληνες!!!
Είναι γνωστό πως το 1540 οι Ισπανοί κατακτητές είδαν στις όχθες του Αμαζονίου στην Βραζιλία ένοπλες γυναίκες που τους φάνηκαν Αμαζόνες και μάλιστα υπάρχει και αναπαράσταση σε σχέδιο που δείχνει τις Αμαζόνες να πολεμούν τους Ισπανούς και 2 Ισπανούς κρεμασμένους σε δένδρο και σκοτωμένους με βέλη!!!

Γι' αυτό οι Ισπανοί ονόμασαν την περιοχή Αμαζονία!!! Συγκεκριμένα η Αμαζονία είναι περιοχή έκτασης 3 εκατομμυρίων τ.χλμ. της Νοτίου Αμερικής που εκτείνεται από τις Άνδεις μέχρι τον Ατλαντικό. Από τις περουβιανές Άνδεις πηγάζει και ο Αμαζόνιος (μήκος 6280 χλμ.) ο οποίος διασχίζει την Βραζιλία και εκβάλλει στον Ατλαντικό.

Η σύγχρονη αντίληψη χαρακτηρίζει τις παραπάνω Αμαζόνες ως ινδιάνες, αλλά οι ινδιάνοι της Αμερικής έχουν μογγολοειδή και (ερυθρό)μελαψά χαρακτηριστικά και οι Ισπανοί τους ξεχώριζαν κατευθείαν.

Άλλοι μελετητές αναφέρουν πως οι Ισπανοί όταν είδαν άνδρες ιθαγενείς με μακριά μαλλιά τους πέρασαν για γυναίκες(!), αλλά στην Βραζιλία οι ιθαγενείς, οι οποίοι έχουν έντονα μογγολοειδή χαρακτηριστικά και είναι κοντοί, δεν έχουν μακριά μαλλιά σαν τους ερυθρόδερμους της βορείου Αμερικής.


Στην Βραζιλία υπάρχει και πολιτεία με το όνομα Αμαζόνας που έχει έκταση 1567954 τ. χλμ. Τα ονόματα Αμαζονία, Αμαζόνιος και Αμαζόνας της Νοτίου Αμερικής δεν είναι τυχαία. Το συμπέρασμα είναι πως οι Αμαζόνες δεν ζούσαν σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, αλλά στην Βραζιλία!!! Άρα, η ανακάλυψη της Αμερικής από τους αρχαίους Έλληνες τους έφερε αντιμέτωπους - όπως και τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα μ.Χ. - με τις Αμαζόνες και το γεγονός αυτό πέρασε στην ελληνική μυθολογία ως ``αμαζονομαχίες΄΄. Ίσως, μάλιστα, οι Αμαζόνες είχαν ναυπηγήσει στόλο και είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα. Με το σκεπτικό της συμμετοχής των Αμαζόνων στον τρωικό πόλεμο που έγινε στα μέσα του 13ου αιώνα π.Χ., κάπου στον 13ο αιώνα π.Χ. και μάλλον πιο πριν πιθανολογείται ότι οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν την Αμερική!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΕΛΛΑΔΑ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ :: ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ-
Μετάβαση σε: