Το forum της εσωτερικής αναζήτησης και αφύπνισης
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΠόρταλΠόρταλ  ΗμερολόγιοΗμερολόγιο  Συχνές ΕρωτήσειςΣυχνές Ερωτήσεις  ΑναζήτησηΑναζήτηση  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  
Η ώρα...είναι
ο χώρος μας στο facebook

Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Κορυφαίοι συγγραφείς
Ο λ ύ μ π ι ο ς (442)
 
ΑΡΤΕΜΙΣ (223)
 
ecyse (92)
 
EKATH (78)
 
dimig (73)
 
Ιππολύτη Αμαζών (59)
 
Δάφνη (22)
 
ΟΡΦΕΑΣ (19)
 
'Ατροπος (15)
 
astro (14)
 
Στατιστικά
Τα μέλη μας είναι συνολικά 140
Το νέο μέλος στις συζητήσεις μας είναι ο/η kanlyo

Τα μέλη μας έχουν δημοσιεύσει συνολικά 1149 θέματα σε 453 θέματα
οι επισκέπτες μας
Counters
Free Counter

Μοιραστείτε | 
 

 ΓΕΩΠΑΘΟΓΟΝΕΣ ΖΩΝΕΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΑΡΤΕΜΙΣ
Συντονιστής
Συντονιστής
avatar


ΔημοσίευσηΘέμα: ΓΕΩΠΑΘΟΓΟΝΕΣ ΖΩΝΕΣ   Τρι Σεπ 01, 2009 12:08 pm

Γεωπαθογόνες ζώνες


Οι τοποθεσίες όπου υπάρχει βλαβερή γήινη ακτινοβολία ονομάζονται γεωπαθογόνες ζώνες ή και διαταρακτικές ζώνες. Δημιουργούνται αφ' ενός από (ενεργειακά) πλέγματα και αφ' ετέρου από υδάτινες φλέβες και κατολισθήσεις, καθώς και υπόγειους αγωγούς υδάτων σε συνδυασμό με τα πλέγματα.

Τα πλέγματα, που ονομάζονται και παγκόσμια πλέγματα, δημιουργούνται από το ενεργειακό πεδίο της γης και εκπέμπουν την ακτινοβολία τους από το εσωτερικό της γης προς την ατμόσφαιρα. Οι ακτίνες που εκπέμπονται και που είναι βλαβερές για την υγεία ανιχνεύονται με την μορφή ενεργειακών τειχών.

Οι ακτίνες των ποικίλων γεωπαθογόνων ζωνών διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την ένταση. Ακόμη, η ένταση των ακτίνων αυτών εξαρτάται από την ώρα της ημέρας, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες, αφού αποδυναμώνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Όταν ο καιρός είναι αίθριος, οι γεωπαθογόνες ακτινοβολίες έχουν στην διάρκεια της ημέρας μόνο το ένα τρίτο της συνηθισμένης έντασής τους. Όμως ακόμα και αυτή η εξασθενημένη ακτινοβολία είναι βλαβερή για την υγεία. Εφ' όσον οι γεωπαθολόγοι δεν εργάζονται την νύχτα, δεν μετρούν την βασική ένταση της ακτινοβολίας.

Υπάρχουν δύο παράγοντες που ενισχύουν σημαντικά τις βλαβερές γήινες ακτίνες. Ο ένας είναι η χρησιμοποίηση μπετόν στην κατασκευή κτιρίων. Το μέταλλο που αποτελεί τον οπλισμό του έλκει τις βλαβερές γήινες ακτίνες και πολλαπλασιάζει έτσι την βλαπτική τους επίδραση. Είναι αισθητή η διαφορά της κατασκευής με μπετόν από την παλαιότερη μέθοδο δόμησης, όπου χρησιμοποιούνταν φυσικά δομικά υλικά που είχαν περιορισμένη μονωτική δράση. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες αυξάνει ο αριθμός των ασθενών που επισκέπτονται τους γιατρούς παραπονούμενοι για συμπτώματα, των οποίων δεν μπορεί να διαπιστωθεί η αιτία. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί μιλούν συνήθως για κληρονομική επιβάρυνση. Μόνον οι γιατροί και οι θεραπευτές που διαθέτουν γνώσεις γεωπαθολογίας γνωρίζουν ότι κατά κανόνα πρόκειται για γεωπαθολογικές επιβαρύνσεις.

Ο δεύτερος παράγων είναι οι σεισμοί. Η γεωπαθολόγος Gerardis-Emisch διαπίστωσε λίγες εβδομάδες μετά από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 στην Αθήνα ότι οι βλαβερές γήινες ακτίνες είχαν γίνει δυόμισι φορές ισχυρότερες. Ακόμη και σε ακτίνα περίπου 200 χλμ από την περιοχή όπου έγινε ο σεισμός, οι μετρήσεις έδειξαν ενίσχυση των ακτίνων κατά 30-50%. Οι κάτοικοι της Αθήνας αισθάνθηκαν την ενίσχυση της γεωπαθολογικής επιβάρυνσης, κυρίως τους πρώτους μήνες μετά τον σεισμό, μεταξύ άλλων με τη μορφή αυξημένης νευρικότητας και ευερεθιστότητας.

Οι βλαβερές ακτίνες των γεωπαθογόνων ζωνών προξενούν μόλυνση από την ακτινοβολία μέσα στο σώμα η οποία αυξάνεται διαρκώς, αφού οι ακτίνες παραμένουν εκεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επονομαζόμενη γεωπαθολογική επιβάρυνση που επιδρά στον ανθρώπινο οργανισμό φθάνοντας μέχρι τα κύτταρα και τους πυρήνες τους και προξενεί διάφορες κλινικές εικόνες και συμπτώματα. (Βλέπε «Ασθένειες και συμπτώματα από γεωπαθολογικές επιβαρύνσεις»!)

Όταν εξουδετερωθούν οι γεωπαθογόνες ακτίνες, σημειώνεται κατά κανόνα βελτίωση της υγείας μετά από το πολύ τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Οι διαταραχές του ύπνου, το δύσκολο πρωινό ξύπνημα και η πρωινή ημικρανία εξαφανίζονται αμέσως, εφ' όσον αυτό δεν παρεμποδίζεται από άλλους παράγοντες (παθολογική σωματική ή ψυχική κατάσταση).

Γεωπαθογόνες ζώνες βρίσκει κανείς σχεδόν σε όλα τα διαμερίσματα και σπίτια. Μόνον εάν τόσο το μήκος όσο και το πλάτος ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού είναι μικρότερα από 8 μέτρα μπορεί να συμβεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να μην υπάρχει καμία γεωπαθολογική διαταρακτική ζώνη.

Η τακτική παραμονή σε γεωπαθογόνες ζώνες βλάπτει την υγεία. Εάν η ζώνη αυτή βρίσκεται σε έναν διάδρομο ή σε κάποιον άλλο χώρο όπου κανείς δεν παραμένει για ώρα, τότε δεν προξενεί βλάβη. Η έκταση της ζημιάς για την υγεία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την σωματική και την ψυχική κατάσταση.

Οι γεωπαθογόνες ζώνες μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για τους οδηγούς αυτοκινήτων καθώς οδηγούν σε εξοχικούς δρόμους ή στις εθνικές οδούς, ορισμένες όμως φορές και σε λεωφόρους, όταν κάτω από αυτές υπάρχουν διαταρακτικές ζώνες με εξαιρετικής έντασης ακτινοβολία, όπως για παράδειγμα ένα διπλό ενεργειακό τείχος των πλεγμάτων Hartmann και Bänker μαζί με μία υδάτινη φλέβα. Σε μία τέτοια περίπτωση ο οργανισμός του οδηγού εξασθενεί εάν εκείνος εκτεθεί οδηγώντας για αρκετό διάστημα στις βλαπτικές γήινες ακτίνες και αυτό επιφέρει κόπωση και αδυναμία συγκέντρωσης. Εάν τυχόν μία τέτοια διαταρακτική ζώνη διασταυρώνεται από μία άλλη γεωπαθογόνο ζώνη, π.χ. από μία άλλη υδάτινη φλέβα ή, ακόμα χειρότερα, από ένα «Black stream», μπορεί ο οδηγός να πάθει ένα σύντομο «Black-out», γεγονός που συχνά έχει ως επακόλουθο ένα δυστύχημα. Τέτοια «σημεία Black- out» είναι γνωστά σε πολλές χώρες, όμως λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την αιτία της δημιουργίας τους.

Υπάρχει αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες των γεωπαθογόνων ζωνών και από κάθε άλλο είδος βλαβερών ακτίνων.

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
 
ΓΕΩΠΑΘΟΓΟΝΕΣ ΖΩΝΕΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ :: ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-
Μετάβαση σε: