Θα ξεκινήσω φίλοι μου με την πεποίθηση ότι οι συμμετέχοντες ή οι αναγνώστες του φόρουμ είναι αναζητητές της Αλήθειας που είναι και σκοπός μας η ανακάλυψη της ως μέσον Αφύπνισης. Έτσι λοιπόν θα συζητήσουμε εδώ και σε άλλα θέματα ερευνώντας παράλληλα την αντικειμενικότητα αλλά και τα αλληγορικά στοιχεία που πηγάζουν από ιστορικά ή θρησκευτικά κείμενα. Βάζω λοιπόν το ερώτημα ξεκινώντας από το Αναστάσιμο μήνυμα : Χριστός Ανέστη εκ Νεκρών , θανάτω θάνατον πατήσας , δηλαδή ο Χριστός ξύπνησε, σηκώθηκε από τους νεκρούς αφού μέσω του θανάτου νίκησε τον θάνατο.... και ρωτάω φίλοι μου τι ακριβώς ήταν ο Ιησούς Χριστός Θεός ή θνητός ; Ξεκινάω λοιπόν εγώ καταθέτοντας την άποψη μου .
-Αν ήταν Θεός το σώμα του δεν θα ήταν τρωτό,φθαρτό και δεν θα είχε ηλικία , θα ήταν πιο απλά η αρχέγονη Αιθερική Ουσία και έτσι δικαιολογείται η Δύναμη και η Ικανότητα να κάνει τα "Θαύματα" που όλοι έχουμε διαβάσει ακόμα και το να περπατάει πάνω στην επιφάνεια της λίμνης αφού ως γνωστό μιά Αιθερική Οντότητα δεν υπόκειται στους νόμους της βαρύτητας.Αλλά σαν Θεός δεν θα είχε ανάγκη σίτισης ,ύπνου ή ενσάρκωσης , ούτε θα ένιωθε θνητά συναισθήματα όπως ο φόβος (απελθέτω απ'εμου το ποτήριον τουτον ) , ανασφάλεια (πατέρα γιατί με εγκατέλειψες ) ή ο πειρασμός (ύπαγε οπίσω μου Σατανά).Μια Θεία Οντότητα γνωρίζει ότι είναι Αθάνατη και Άτρωτη δεν δειλιάζει ούτε ασχολείται με τον πειρασμό που δεν είναι τίποτε άλλο από το άθροισμα των φόβων του ξεπεσμένου ανθρώπου....και τέλος ο Αιθέρας δεν ματώνει.
-Αν πάλι ήταν θνητός πως μπόρεσε και έκανε όλα όσα λέγονται. Εύκολη η απάντηση της Θεολογίας πως έτσι έπρεπε να κάνει να εμφανιστεί σε μια περιοχή μίζερων και άθλιων ανθρώπων και να διακριθεί ανάμεσα τους και μην το ψάχνετε πολύ. Εξάλλου το "πίστευε και μή , ερεύνα" .με το "πίστευε και , μή ερεύνα" διαφέρουν στο που μπαίνει το σημείο στίξης και η ουσία χάνεται σε μια ρηχή πίστη που 2000 χρόνια τώρα παραμένει ζωντανή όπως και το ερώτημα : Υπήρξε ποτέ ο ανεξακρίβωτος ιστορικά Ιησούς Ναζωραίος και αν τελικά υπήρξε τι ακριβώς ήταν;