Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μου όπου θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ασφάλειας, καθώς και σχετικά με τους συνεργάτες μου κι εμένα. Σε μια Ευρώπη 27 μελών όπου τα άτομα και τα εμπορεύματα κυκλοφορούν ελεύθερα, η δημιουργία ενός πραγματικού χώρου δικαιοσύνης, ελευθερίας και ασφάλειας ανοίγει νέους ορίζοντες για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξασφαλίζει την ατομική και συλλογική τους προστασία και να εγγυάται τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματά τους. Η εκπλήρωση των προσδοκιών τους προϋποθέτει την αμοιβαία αναγνώριση των πολιτικών δικαιωμάτων, τον σεβασμό της ιδιωτικής ζωής και της ελεύθερης κυκλοφορίας, την καταπολέμηση όλων των διακρίσεων, καθώς και την αποτελεσματικότερη συνεργασία στον αστυνομικό τομέα και στον τομέα της δικαιοσύνης.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν επίσης από την Ευρώπη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα των μεταναστευτικών ρευμάτων. Οφείλουμε να επιτύχουμε συντονισμένη διαχείριση- τόσο μεταξύ των κρατών μελών όσο και με τις τρίτες χώρες- της νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης και του ασύλου, με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και του σεβασμού του ανθρώπου.
Όπως βλέπετε, το πρόγραμμα εργασίας μου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και φορτωμένο! Μπορείτε να είσθε βέβαιοι ό,τι θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να προωθήσω τα σημαντικά αυτά θέματα.
Εάν θέλετε να εμβαθύνετε στα θέματα αυτά, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Διεύθυνσης "Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ασφάλεια". Επίσης, μη διστάσετε να μας στείλετε παρατηρήσεις και προτάσεις , τις έχουμε ανάγκη για να προχωρήσουμε μαζί!
Οπως και στο ECYSE
Jacques Barrot