Δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε με χίλια δυο προβλήματα να τίθεται θέμα κατάργησης της ή μη ,θέμα αλλαγής της με άλλο σύμβολο αρεστό ή όχι σε κάποιες μερίδες των πατριωτών ανάλογα με τις πολιτικές ,κοινωνικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις τους. Εδώ θα σταθώ να επισημάνω ότι η σημαία μας αποκρυπτογραφείται με μια λέξη Ελληνισμός.
Στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλα σύμβολα π.χ. ο δικέφαλος αετός του Βυζαντίου σε αντίθεση με τον αετό της Ρώμης ο βυζαντινός βλέπει δυο κατευθύνσεις ή ο ήλιος της Βεργίνας που οι ακτίνες του δείχνουν όλο τον κόσμο όλες τις κατευθύνσεις. Και τα δυο αυτά Ελληνικότατα σύμβολα ταυτίστηκαν αντίστοιχα το ένα με τον Χριστιανισμό το δε δεύτερο με την Αρχαιολατρεία κανένα από τα δύο όμως δεν εκφράσει σύμπαντα τον Ελληνισμό με καλύτερο τρόπο από τον λευκό ισόπλευρο σταυρό σε γαλάζιο φόντο. Εδώ μακάρι να μπορούσα να ακούσω απόψεις τεκμηριωμένες πριν αναπτύξω τις δικές μου αλλά προς στιγμή είναι ανέφικτο.
ΣΤΑΥΡΟΣ (ΙΣΟΣΚΕΛΗΣ):Πανάρχαιο σύμβολο ενδεικτικό των παρακάτω
-σύμβολο για την Ιερά Τετρακτύ του Πυθαγόρα 1,2,3,4 τα πάντα προέρχονται από το Ένα και εξελίσσονται με την συνδρομή του Ενός σε μια Ιερή ακολουθία έλεγε ο σοφός πρόγονος μας και το γεωμετρικό σχήμα που αποδίδει την Τετρακτύ είναι ο ισοσκελής ΣΤΑΥΡΟΣ. Το σχήμα αυτό προσέδιδε μια άλλη αντίληψη κατά τον Πυθαγόρα για τα δίποδα όντα που κατοικούν στην Γαία και κάποια από αυτά τα ονόμασε Άνθρωπο. Σημειωτέον στα αρχαία Ελληνικά η λέξη Άνθρωπος χρησιμοποιήθηκε μόνο για τους Έλληνες αφού η συνώνυμη λέξη που χρησιμοποιούνταν για αυτό που σήμερα εννοούμε λέγοντας άνθρωπος ήταν το ουσιαστικό ΜΑΝ το οποίο με την ίδια σημασία πέρασε από αρχαία Χαλκιδαική διάλεκτο στα Λατινικά και αργότερα στα σημερινά Αγγλικά και σημαίνει άρρεν.
Συνεπώς ,με δυο λόγια Σταυρός =τέσσερεις διαστάσεις (χωροχρόνος) = Ζωή = τέσσερα σημεία του ορίζοντα (ΦΥΣΗ) = Άνθρωπος = Έλληνας Λευκός Σταυρός όπως το Άπλετο Αέναο Φως της Δημιουργίας σε γαλανό φόντο όπως το χρώμα του ουρανού και της θάλασσας της Πατρίδας μας που είναι ξεχωριστό στον κόσμο.