Επανάσταση των γιασεμιών
Πώς θα είναι η τελευταία Επανάσταση των ανθρώπων;
Πώς θα συμμετάσχει σε αυτήν το ΕΑΜ Β’;
Παρατηρώντας κάποιος τις διεθνείς εξελίξεις, εύκολα θα διαπιστώσει ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κρίσιμη κατά την οποία αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, που αφορούν το μέλλον της ανθρωπότητας συνολικά. Στην πραγματικότητα το σύστημα έχει αρχίσει να καταρρέει. Παντού έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σημάδια της σήψης του. Σύντομα θ' αρχίσουμε και πάλι να συζητάμε για έννοιες και ιδέες, οι οποίες μερικά χρόνια πριν θα φαίνονταν αναχρονιστικές και ως εκ τούτου ξεπερασμένες.
Ποιος θα φανταζόταν πριν μια δεκαετία —στην εποχή των χρηματιστηριακών παχιών "αγελάδων"— ότι θα φτάναμε και πάλι να μιλάμε για επαναστάσεις; …Ότι θα φτάναμε και πάλι να μιλάμε για αγώνα επιβίωσης; …Για πάλη των τάξεων; …Για δικαίωμα στην εργασία; …Για δικαίωμα στην ασφάλιση; Όλα αυτά όχι απλά τα θεωρούσαμε δεδομένα, αλλά ούτε καν τα εκτιμούσαμε ως πολύτιμα κεκτημένα. Τώρα, που, υπό τις εντολές της νεοναζίστριας Μέρκελ, τα χάνουμε ένα-ένα, καταλαβαίνουμε το πόσο πολύτιμα ήταν.
Ήταν οι εποχές της μεγάλης "μέθης"… Οι εποχές όπου οι Goldman Sachs και Lehman Bros "κερνούσαν" και οι λαοί "έπιναν" μέχρι "μέθης" …Οι εποχές όπου ο Σόρος και ο Μπάφετ ήταν οι κορυφαίοι "σκυταλοδρόμοι" της παγκόσμιας "κούρσας" της επιτυχίας …Οι εποχές που —όπως έλεγαν οι παλιοί— οι λαοί της Δύσης "έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα" …Οι εποχές όπου τα παλιά και τα "θαμπά" ανατρέπονταν στο όνομα ενός καινούργιου "γυαλισμένου" νεοταξιτικού "ονείρου" …Οι εποχές, που, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, είχαν ως μεγαλύτερό τους θύμα την ίδια τη λογική. Μέσα σ' αυτόν τον παραλογισμό κάποιοι νόμιζαν πως μόνον οι "κατώτεροι" στη Δύση και οι Κινέζοι θα "εργάζονταν", εφόσον τα έσοδα ενός σύγχρονου "πολίτη" "πρέπει" να έρχονται από μερίσματα και τόκους.
Ως εκ τούτου μόνον οι "κατώτεροι" θα ενδιαφέρονταν για το ωράριο εργασίας. Μόνον οι "κατώτεροι" θα ενδιαφέρονταν για την κοινωνική ασφάλιση. Μόνον οι "κατώτεροι" θα είχαν ανάγκη το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Μόνον οι "κατώτεροι" θα είχαν ανάγκη τα δημόσια νοσοκομεία …Οι ταπεινοί "χειρονάκται", όπως θα έλεγε ο πρόεδρος των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων, που "διαπρέπουν" στην απονομή δικαιοσύνης. Όλοι οι "ανώτεροι", έχοντας συναίσθηση της "υπεροχής" τους, ενδιαφέρονταν μόνον για να μπορούν να ψωνίζουν επτά ημέρες την εβδομάδα. Αυτοί πίστευαν μόνον στην "ανταγωνιστικότητα" και στον ιδιωτικό τομέα. Τον μόνο τομέα, ο οποίος εγγυούνταν "ποιότητα", όπως θα έλεγε και ο "γίγαντας" του ανταγωνισμού Σημίτης. Σήμερα όλα αυτά αλλάζουν. Κράτη και πολίτες έχουν βυθιστεί σε τεράστια χρέη κι αναζητούν λύσεις σε μια "κατρακύλα", η οποία φαίνεται να μην έχει "πάτο".
Τώρα αναγκαστικά η ανθρωπότητα θα πρέπει να βρει τη δύναμη ν' αντιδράσει. Να βρει τη δύναμη να συνέλθει από τη "μέθη". Να βρει τη δύναμη ν' αντιδράσει σε ιδιωτικά καρτέλ-βρικόλακες, που της πίνουν το "αίμα" με το "μπουρί". Όμως, αντίδραση στο επίπεδο αυτό σημαίνει επανάσταση …Επανάσταση απέναντι σ' αυτούς που τη "μέθυσαν", για να τη λεηλατήσουν …Επανάσταση απέναντι σ' αυτούς, οι οποίοι άρπαξαν το τερατώδες κοινωνικό κεφάλαιο και το μετέτρεψαν σε ιδιωτικό καρτέλ …Επανάσταση απέναντι σ' αυτούς, οι οποίοι μέχρι και τη φύση τόλμησαν να "κληρονομήσουν" και να πουλάνε τους σπόρους της στους "επισκέπτες" του Πλανήτη ανθρώπους …Επανάσταση απέναντι σ' αυτούς, οι οποίοι τώρα την καταπιέζουν, προκειμένου να την αναγκάσουν να υποταχθεί στις εξουσίες τους …Επανάσταση απέναντι σ' αυτούς, οι οποίοι την "ξεγέλασαν" και τώρα θέλουν να μετουσιώσουν σε κέρδη αυτήν την "απάτη". Είναι δεδομένο λοιπόν ότι θα βρεθούμε πάλι στην ανάγκη να επαναστατήσουμε και θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πράγματα περί αυτής της δραστηριότητας.
Θα ήταν εγκληματικό να την "πατήσουμε" για άλλη μια φορά από τους ίδιους ανθρώπους. Όσο κι αν ψάξει κάποιος στα "παρασκήνια" των επαναστάσεων, πάλι τους ίδιους ανθρώπους θα βρει. Τους ίδιους Αγγλοσάξονες "δυνάστες" ν' αγωνίζονται για τις "πλανηταρχίες" και τους ίδιους Εβραίους να χρηματοδοτούν κοινωνικές "ευαισθησίες". Ήδη ξεκίνησε η επανάσταση της Νέας Εποχής και απλά δεν την εμφανίζουν ως τέτοια, γιατί ακόμα δεν τους βολεύει. Δεν την εμφανίζουν ως τέτοια, γιατί ακόμα δεν την έχουν μορφοποιήσει στον βαθμό που να μπορούν να την ελέγξουν. Για όσο διάστημα δεν μπορούν να την "καλουπώσουν", δεν θα την εμφανίζουν ως επανάσταση. "Επανάσταση" είναι μόνον ό,τι ορίζει το σύστημα σαν τέτοια και αυτό σημαίνει ότι της έχει δώσει ήδη τη μορφή που του επιτρέπει να την "καπελώσει".
Για όσο διάστημα δεν συμβαίνει αυτό, δεν θα την ονομάζει "επανάσταση". Θα το ονομάζει "τρομοκρατία", αλλά όχι "επανάσταση". Θα το ονομάζει απρόσωπο "κίνημα", αλλά όχι "επανάσταση". Θα το ονομάζει "εγκληματικότητα", αλλά όχι "επανάσταση" …Ανώφελη "αντίδραση" και όχι δημιουργική "δράση". Όμως, όπως και να έχει το πράγμα, η νέα επανάσταση έχει ξεκινήσει. Το χαρακτηριστικό αυτής της επανάστασης είναι πως δεν έχει ηγεσία. Δεν βλέπουμε ηγέτες να "γεννιούνται" μέσα από τα "απόνερά" της. Αυτό, το οποίο με τα έως τώρα δήθεν ιστορικά δεδομένα εμφανίζεται σαν "μειονέκτημά" της, στην πραγματικότητα είναι το πλεονέκτημά της. Γιατί είναι πλεονέκτημα; Γιατί δεν ελέγχεται. Από τη στιγμή που δεν ελέγχεται, δεν "καπελώνεται". Άρα δεν σταματά εκεί όπου θέλει η εξουσία, παρά συνεχίζει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών και άρα τα λαϊκά αιτήματα.
Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτά τα ιδιαίτερα "λεπτά" ζητήματα, θα πρέπει να έχουμε μερικές βασικές γνώσεις. Μόνον με αυτού του είδους τις γνώσεις μπορούμε να καταλάβουμε πού ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα του συστήματος με τις σημερινές εξελίξεις, αλλά και πού κινδυνεύουν να την "πατήσουν" οι εξεγερμένοι πολίτες
…Περί Επανάστασης λοιπόν ο λόγος....... συνέχεια στο http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/01/blog-post_27.html