"Εν ανδρών, εν θεών γένος· εκ μιας δε πνέομεν ματρός αμφότεροι."
(Πίνδαρος, "Νέμεα", Ωδή 6η)
"Γης παις ειμι και Ουρανού αστερόεντος, αυτάρ εμοί γένος ουράνιον."
(Ορφεύς, αποσπ. 17, 11-12)
"ως ωμόθεν γεγάασι θεοί θνητοί τ' άνθρωποι"
("κοινή την καταγωγή είχανε οι αθάνατοι θεοί και οι θνητοί άνθρωποι")
(Ησίοδος, "Έργα και Ημέραι", 108)
Ξεκινάω με αυτά τα λόγια των Σοφών Προγόνων κατ'αρχήν να θυμίσω ότι ο Ελληνισμός αποτελεί Έθνος από καταβολής Γης.Παρά τις ιστορικές αναφορές ότι υπήρξαν από την αρχαιότητα εμφύλιες συρράξεις μεταξύ των Ελλήνων , η ομοψυχία των Ελλήνων στις δύσκολες ώρες ήταν και θα είναι παροιμιώδης.Επίσης σημαντικό θεωρώ να γνωρίζουμε όχι μόνο την Εθνική ομοψυχία και τα επιτεύγματα των προγόνων μας αλλά και τις μαύρες πτυχές της ιστορίας σε ότι έχει να κάνει με κάποιους (προδότες) ανθέλληνες που με σκοπιμότητα προσπάθησαν και προσπαθούν αιώνες πολλούς να συρρικνώσουν και να απαξιώσουν το Έθνος των Ελλήνων που συνεχίζει πάρ'αυτα να υπάρχει συνειδησιακά ισχυρό . Το Έθνος που μπορεσε και απλώθηκε σκορπώντας "Φως" σε όλο τον κόσμο όπως παρακάτω θα δούμε.....
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Τα πάντα ανάγονται στους αρχαίους Έλληνες. Φυσικά, είναι γνωστό ότι στην επιστήμη και άλλοι πολιτισμοί είχαν συνεισφέρει στην ανάπτυξή της. Παρά ταύτα, η αρχαία Ελλάδα είναι ο μοναδικός πολιτισμός στον οποίο η επιστήμη, ευτυχώς, απαλλάχθηκε από τα δεσμά της θρησκείας και της θρησκοληψίας σε αντίθεση με όλους τους άλλους μεγάλους – νεκρούς σήμερα – πολιτισμούς όπως στην Αίγυπτο, στην Φοινίκη, στη Μεσοποταμία και στις Ινδίες. Στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε ιερατείο και οι Έλληνες δεν ήταν καθόλου θρησκόληπτοι, ούτε σήμερα είναι. Στην δε Κίνα το πρόβλημα ήταν περισσότερο η φεουδαρχία που κράτησε από την δυναστεία των Τσου (10ος αιώνας π.Χ.) μέχρι τον 19ο αιώνα μ.Χ. (!) Το διάστημα αυτό μπορεί να είναι μεγαλύτερο, ανάλογα με τη οπτική γωνία του μελετητή! Η φεουδαρχία και οι δυναστείες είχαν ως συνέπεια τους συνεχείς πολέμους και την καταδυνάστευση του λαού.
Οι παραπάνω λαοί, εκτός από τους Φοίνικες, ήταν απομονωμένοι. Η Κίνα ουσιαστικά αγνοείτο από τον υπόλοιπο κόσμο, μέχρι το ταξίδι του Μάρκο Πόλο ο οποίος το 1274 μ.Χ. έφτασε στο Πεκίνο!!! Οι Κινέζοι είναι περισσότερο γνωστοί για την ανάπτυξη της αστρονομίας και της αστρολογίας, καθώς και για διάφορες εφευρέσεις (χαρτί, τυπογραφία, πυξίδα, πυρίτιδα) που όμως έγιναν στους μ.Χ. αιώνες. Γενικά, οι περισσότερες πολιτισμικές επιτεύξεις των Κινέζων σημειώθηκαν πολύ μετά τον 5ο αιώνα π.Χ. Επίσης, ο αρχαιότερος πολιτισμός της Αμερικής, των Μάγιας, αναπτύχθηκε στο Μεξικό από τον 4ο ως τον 17ο αιώνα μ.Χ. Τελικά, μόνον οι Φοίνικες, οι Αιγύπτιοι και οι Βαβυλώνιοι είχαν, πλην των Ελλήνων, αξιόλογο πολιτισμό στην αρχαιότητα. Από αυτούς τους πολιτισμούς, όμως, επέζησε μόνον ο ελληνικός, γεγονός που δείχνει το μέγεθός του. Ο ελληνικός πολιτισμός ξεκίνησε την 6η χιλιετία π.Χ. και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, παρά τις προσπάθειες βαρβαρικών λαών να τον εξαφανίσουν.
Σε ό, τι αφορά τους Καρχηδόνιους, αυτοί ήταν πάντα ένας βαρβαρικός λαός (τον 5ο αιώνα μ.Χ. εγκαταστάθηκε στην βόρειο Αφρική, με πρωτεύουσα την Καρχηδόνα, ο βαρβαρικός γερμανικός λαός των Βανδάλων) και σε ό, τι αφορά τους Ρωμαίους αναφέρθηκε ότι μιμήθηκαν τον ελληνικό πολιτισμό που τους μετέδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες που είχαν αποικήσει την Ιταλία και τη Σικελία τον 8ο αιώνα π.Χ. (αναφέρθηκε πολλές φορές ότι στην πραγματικότητα ίσως ήταν τον 15ο ή 20ο αιώνα π.Χ., μην ξεχνούμε και τους Έλληνες Τυρσινούς που τον 11ο αιώνα π.Χ. πήγαν στην Ιταλία όπου έγιναν… Ετρούσκοι). Άλλωστε, η Ρώμη ιδρύθηκε μόλις το 753 π.Χ. και ακόμα και η περιοχή που χτίστηκε είχε κατοικηθεί από Έλληνες! Αργότερα, με την κατάκτηση της Ελλάδος το 146 π.Χ., οι Ρωμαίοι ήλθαν σε έντονη επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό. Αλλά και τους άλλους πολιτισμούς (Φοίνικες, Βαβυλώνιοι, Αιγύπτιοι) επηρέασαν οι Έλληνες από τον 20ο αιώνα (βλ. μινωική Κρήτη και Πελασγοί). Οι Έλληνες πολύ πριν τον 5ο αιώνα π.Χ. είχαν φθάσει και στις Ινδίες.
ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αν το θέταμε σαν ερώτηση μονολεκτικά θα έλεγα παντού.Εδώ θα κάνω μια επισήμανση.Οι σύγχρονοι ακαδημαικοί σαν βασικό συστατικό του Έθνους προβάλλουν την θρησκεία.Εγώ θα έλεγα από αφέλεια ή εκ του πονηρού το κάνουν διότι η θρησκεία δεν αποτελεί γεννετικό χαρακτηριστικό αλλά περισσότερο τοπική συνήθεια είναι λογικό λοιπόν ότι Έλληνας δεν είναι μόνο όποιος είναι Χριστιανός ή όποιος ακολουθεί κατά παράδοση την Πατρώα θρησκεία αλλά και αυτοί και άλλοι άθρησκοι ή αλλόθρησκοι που φέρουν όμως το Ελληνικό γονίδιο.Είναι επίσης λογικό ότι οι Έλληνες κυρίαρχοι των θαλασσών και του εμπορίου από την αρχαιότητα έως και σήμερα αποίκησαν τόπους πρόσφορους να τους φιλοξενήσουν όπως η Παλαιστίνη (αναρωτηθήκατε άραγε γιατί οι Φιλισταίοι -Παλαιστίνιοι- είναι από αρχαίων χρόνων οι εχθροί των Εβραίων) όπως αντίστοιχα οι Έλληνες -Ελλαδίτες(οι κάτοικοι του Ελλαδικού χώρου) των Τούρκων. Οι ευγενείς Σκωτσέζοι υποβαθμισμένοι πλέον έναντι των Ουαλλών -Άγγλων αναρωτηθήκατε για το πρόθεμα Μακ στα επίθετα τους αν όχι θα σας πω ότι τόσο η φιλοσοφία τους , η μυθολογία τους ο πολιτισμός τους αλλά και η γλώσσα τους έχει εμφανείς ρίζες στον Μακεδονικό Ελληνισμό.Αντίστοιχα θα μπορούσα να πω για τους Βάσκους στην Ισπανία. Δυστυχώς για κάποιους οι Έλληνες προυπήρχαν παντού.Είναι τυχαίο μήπως ότι ο Χ.Κολόμβος και ο Α. Βεσπούκι 1.700 και πλέον χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο προσπαθώντας να φτάσουν όπου και ο ένδοξος θεικός πρόγονος μας ανακάλυψαν την Αμερική και τι συνάντησαν εκεί μα φυσικά τους Έλληνες - Μάγιας...